Thursday, March 12, 2015

យល់ដឹងពីអត្ថប្រយោជន៍នៃជីរណា

·   0




ជម្ងឺផ្តាសសាយ
ប្រើជីរណា ៤០ ក្រាម, ខ្ញីស្រស់ ១០ ក្រាម។ ហាន់ និងបុកខ្ញីដាក់ចូលទឹកក្តៅចំណុះពី ១៥០ ទៅ ៤០០ មីលីលីត្រ ទទួលទាន ដងក្នុង ថ្ងៃ។ ក្រោយពេលទទួលទានរួច ត្រូវដេកសម្រាកដណ្តប់ភួយដើម្បីឲ្យបែកញើស វានឹងធ្វើឲ្យអ្នកប្រសើរឡើង។ 


ហៀរសំបោរ គ្រុនក្តៅតិចតួច
ត្រូវការជីរណា ២០ ក្រាម, សាច់គោហាន់ជាសរសៃតូចៗ ៣០ ក្រាម និងខ្ញីស្រស់ ទៅ បន្ទះ។ ដាក់ដាំជាមួយទឹក ៤០០មីលីលីត្រ។ បរិភោគ​​ក្តៅៗអាចបន្ថែមម្រេចចូលបន្តិច។ ក្រោយពេលទទួលទានរួច ត្រូវគេងដណ្តប់ភួយដើម្បីឲ្យបែកញើស។ 

ព្យាបាលជម្ងឺក្រពះពោះវៀន
ទឹកជីដែលកិនរួច ទៅ ស្លាបព្រាគឺជាភេសជ្ជៈជួយព្យាបាលក្រពះពោះវៀនយ៉ាងមានប្រសិទ្ធិភាពដូចជា៖ ការរំលាយអាហារ, ក្អួតចង្អោរ, រាគមួល, រលាកថ្លើម និងដំបៅក្រពះ។ 

បំបាត់ក្លិនមាត់ 
យកជី ក្តាប់មកលាងឲ្យស្អាតរួចហាន់វា បន្ទាប់មកដាក់អំបិលចូលបន្តិចរួចកូរឲ្យរលាយ ហើយខ្ពុរមាត់ ទៅ ដងក្នុងរយៈពេល ទៅ ថ្ងៃ នោះក្លិនមាត់របស់អ្នកនឹងត្រូវកាត់បន្ថយ។


ឈឺពោះ, រាគរួស 
ស្លឹកជី ២០ ក្រាម, គល់ស្លឹកគ្រៃ, ស្លឹកជីអម្បូង, ខ្ញី ១២ ក្រាម យកមកដាំទឹកផឹក៕



សូមចុច Following ខាងក្រោមដើម្បីមានពត៌មានអានជាច្រើនទៀត!

ពត៌មានជាច្រើនមាននៅគេហៈទំព័ររបស់យើងខ្ញុំ :





Subscribe to this Blog via Email :